hogyan admintörölje a Google Chrome-ban mentett jelszavakat - Törlés, szerkesztés, megtekintés

A következő oktatóanyagban meglátjuk, hogyan adminIstra a Google Chrome-ba mentett jelszavakat. Hogyan törölheti az összes mentett jelszót, hogyan tilthatja le személyes Google-fiókját a Chrome-ban, és hogyan láthatjuk a mentett jelszavakat a Chrome-ban.

A jelszavak böngészőben való mentése a legegyszerűbb hitelesítési módszer online áruházakba, fórumokra, közüzemi számlák fizetésére szolgáló oldalakra vagy egyéb webes alkalmazásokra, ahol felhasználónévvel és jelszóval kell hitelesíteni. Szinte minden böngészőhöz tartozik Password Manager integrált, és Google Chrome nem kivétel.

A Google Chrome-ban két alapvető forgatókönyvünk van, amikor a mentett böngészőjelszavakról van szó.

hogyan admintároljuk a Google Chrome-ba mentett jelszavakat, ha van egy Google-fiókunk szinkronizálva a böngészőben

A Google lehetővé teszi számunkra, hogy szinkronizáljuk a Chrome összes fontos webböngészési funkcióját. A keresési előzményektől, könyvjelzőktől, bővítményektől, témáktól a jelszavakig.

hogy látjuk a Chrome-ban mentett jelszavakat Ha a böngészőben szinkronizált Google fiókunk van, a jobb felső sarokban lévő ikonra lépünk, majd rákattintunk “Sync is on”.

hogyan admintároljuk a Google Chrome-ba mentett jelszavakat
Chrome Sync

A szinkronizálási beállítások oldalon lehetőségünk van megtekinteni és megtekinteni admintöröljük, hogy pontosan mi van szinkronizálva a Chrome-ban. Vagy állítsa le a szinkronizálást, és törölje az összes mentett jelszót, könyvjelzőt, bővítményt, böngészési előzményt és egyebeket.

Ban ben "Kezelje a szinkronizálást„Látjuk, milyen adatok vannak szinkronizálva a Chrome-ban.

Kezelje a szinkronizálást
Kezelje a szinkronizálást

A listából választhatunk az összes adat, beállítás és téma szinkronizálása mellett, vagy választhatunk preferenciálisan is.

Kezelje a szinkronizálást
Kezelje a szinkronizálást

A bal oldalsávon, at Autofill megtekinthetjük, törölhetjük vagy módosíthatjuk a Chrome-ban mentett jelszavakat.

Jelszavak automatikus kitöltése
Jelszavak automatikus kitöltése

In "PasswordsMegjelenik a Google Chrome-ba mentett jelszavakkal (hitelesítő adatokkal) rendelkező fiókok listája. A jelszólista minden módosítása automatikusan megtörténik minden olyan eszközön, amelyen Google-fiókja szinkronizálva van a Chrome-mal.

Chrome mentett jelszavak
Chrome mentett jelszavak

Egy egyszerű kattintással a „szem” jelre láthatjuk az elmentett jelszót, a függőlegesen három pontot tartalmazó menüben pedig lehetőségünk van másolat, hogy szerkeszt vagy elmentett szót törölünk.

Mentett jelszó kezelése a Chrome-ban
Mentett jelszó kezelése a Chrome-ban

Hogyan tudjuk adminRegisztrálja online a Google Chrome-ba mentett jelszavakat

Ha a fenti helyzetben vagyunk, ahol a Chrome böngésző szinkronizálva van Google Fiókjával, előfordulhat, hogy a webhelyek és alkalmazások jelszavai adminrétegzett és abból Google Jelszókezelő. Csak kattintson a módosítani kívánt webhely melletti nyílra a jelszó törléséhez.

Google Jelszókezelő
Google Jelszókezelő

A Jelszókezelő módosítása minden olyan eszközön megtörténik, amelyen a Google Fiók szinkronizálva van.

Az összes jelszó, böngészési előzmények, könyvjelzők és beállítások törlése a Google Chrome-ban

Ha abban a helyzetben vagyunk, hogy mások hozzáférhetnek a számítógépünkhöz, és nem akarjuk, hogy hozzáférjenek a Chrome-ban elmentett bizalmas adatainkhoz, akkor leállíthatjuk a szinkronizálást és törölhetjük a Google fiókunkhoz tartozó abszolút összes mentett adatot. Ezek továbbra is elérhetőek lesznek online és más olyan eszközökön is, amelyeken szinkronizált Google-fiókunk van. Csak helyben törlik le.

Első lépésként lépjen a szinkronizálási beállításokhoz (első kép a cikkben), majd kattintson a "Kikapcsolás" gombra.

A Google Chrome-mal való szinkronizálás leállítása
A Google Chrome-mal való szinkronizálás leállítása

Jelölje be a lehetőségetTörölje a könyvjelzőket, az előzményeket, a jelszavakat és egyebeket erről az eszközről", Ezután kattintson a "Kikapcsolás" gombra.

Kapcsolja ki a szinkronizálást és a személyre szabást
Kapcsolja ki a szinkronizálást és a személyre szabást

Ily módon abszolút minden adatot törölünk a webböngészésünkről.

hogyan admintároljuk a Google Chrome-ba mentett jelszavakat, ha nincs szinkronizálva Google-fiókunk a böngészőben

A jelszavak, a böngészési előzmények, a könyvjelzők, a cookie-k és más böngészési elemek akkor is elmenthetők a Google Chrome-ban, ha az nincs szinkronizálva Google Fiókkal. A nem szinkronizált Chrome-nak számos hátránya van. Nem fog tudni hozzáférni az aszinkron böngészőben mentett jelszavakhoz egy másik eszközről, sem böngészési előzményeihez, könyvjelzőihez, bővítményeihez, témáihoz vagy egyéb beállításaihoz.

Amikor hitelesítünk egy webhelyet, lehetőségünk van hitelesítő adatokat menteni a böngészőben. Webcím, felhasználónév és jelszó.

Jelszó mentése a Google Chrome-ban
Jelszó mentése a Google Chrome-ban

A jelszó mentése után megtekinthető, törölhető vagy szerkeszthető “Settings” → “Autofill” → “Passwords” (chrome://settings/passwords).

Mentett jelszavak
Mentett jelszavak

Nem tudom milyen Windows, de be Mac, a "szem" jelre kattintás vagy a jelszavak szerkesztése után a rendszer felhasználói jelszavát kell megadni. A jelszavakhoz e jelszó nélkül nem lehet hozzáférni. Elég jó védelmi intézkedés abban az esetben, ha valaki más jön hozzánk a PC-n, és egy pillanatnyi figyelmetlenség után megpróbálja megnézni az elmentett jelszavakat.

Szenvedélyes a technológiával kapcsolatban, szeretek tesztelni és oktatóanyagokat írni az operációs rendszerekről macOSLinux, Windows, ról ről WordPress, WooCommerce és LEMP webszerverek konfigurálása (Linux, NGINX, MySQL és PHP). írok tovább StealthSettingsA .com 2006 óta, és néhány évvel később elkezdtem írni az iHowTo.Tips oktatóanyagokat és az ökoszisztéma eszközeiről szóló híreket Apple: iPhone, iPad, Apple Nézd, HomePod, iMac, MacBook, AirPod-ok és kiegészítők.

Írj hozzászólást