Hogyan lehet engedélyezni / letiltani az alkalmazások automatikus újbóli megnyitását a Windows 10 után restart / shut down

Jó időtartam, amelyet évekre is át lehet fordítani, a Microsoft nem tulajdonított túl nagy jelentőséget az operációs rendszerek termelékenységének fejlesztésére Windows. Ha kicsit visszalépünk az időben, könnyen emlékezhetünk az operációs rendszer működésére restarthirtelen elgondolkodik azon, hogy milyen frissítés és hogyan alakul ki néhány órás munka egy alkalmazásbankonfigurálása Windows updates 0% teljes. Ne kapcsolja ki a számitógépét“. Sok évvel ezelőtt szenvedtem, amikor nagy mennyiségű adattovábbítást végeztem (SFTP-n keresztül), és az ő számításait restartfrissítés miatt biztos. Ez 2012 körül történik, nem sokkal azelőtt, hogy felhasználóvá válnék Mac.

a Windows 10 úgy tűnik, hogy ez a politika megváltozott (miután több százezer felhasználó költözött Linuxra vagy Mac) és a Microsoft folyamatosan új elemeket és funkciókat hozott, amelyek valóban hasznosak és fontosak a termelékenység szempontjából.

egy új funkciók be Windows 10, az megengedi a nyitott alkalmazások automatikus mentése si újraindításuk az operációs rendszer újraindítása után. Tehát, ha a felhasználónak van szövege a Wordben, egy nyitott böngészőben és más alkalmazásokban, automatikusan kinyitják az összes elmentett adatot, még akkor is, ha a számítógépet teljesen leállították - Shut Down vagy operációs rendszer restartnál nél. Pontosabban, a felhasználó nem veszít el mentetlen adatokat restart vagy leállítás.
Nem mondhatjuk, hogy ez egy újítás. Tovább Mac ez egy lehetőség default. Még akkor is, ha áramkimaradás lép fel, a iMac a hirtelen leállás előtt folytatott munkafolyamatot folytatja.

Hogyan állíthatjuk be? Windows 10 hogy újra megnyissák az elindított alkalmazásokat és mindent, ami sakvat bennük, a bezárás idején vagy al restartközösség. 

1. Először mi kell Windows 10 frissítve a legújabb verzióra. Ellenőrizzük vagy frissítjük Windows 10 tól től: "Settings”→„Updates & Security”→„Windows Update".

2. Mergem a “Settings”→„Accounts"→ a bal oldali sávban rákattintunk"Sign-in options".

Számos biztonsági opciót vezettek be ebben a szakaszban a Windows. Opciók közül biometrikus hitelesítés ( "Windows Helló Arc","Windows Helló ujjlenyomat“) És a lehetőségekig restartrendelkezik alkalmazásokkal. Ez utóbbi lehetőségek érdekelnek bennünket, ígySign-in options- A fenékig futunkRestart alkalmazások”És aktiválja az opciót.

Ne feledje azonban, hogy nem minden alkalmazás támogatja ezt a funkciót Windows 10. Csak számos alkalmazás van, amelyeket hívunk "restartképes alkalmazások ”, amelyek támogatják ezt a funkciót.

Az opció "Automatikusan mentse a sajátomat restartképes alkalmazásokat, amikor kijelentkezem, és restart miután bejelentkeztem”Az“ Adatvédelem ”→ májusi 2020 májusi frissítésig részt vettA bejelentkezési információimmal automatikusan befejezheti eszközöm beállítását egy frissítés után, vagy restart".

"OpcióvalRestart alkalmazások ”engedélyezve, az alkalmazások manuálisan megnyílnak Windows 10 után automatikusan újra megnyílik restart vagy a számítógép újraindítása után. Ez az opció nem érinti az indító alkalmazásokat.

Ez az opció gyorsan be- és kikapcsolható a "Start menü" → "teljesítmény”→„Restart alkalmazások bejelentkezés után"

Bár ez nagyon jó lehetőség a termelékenység szempontjából, sok felhasználó idegesítőnek találja. Ha szerény hardver erőforrásaink vannak, akkor az operációs rendszer újraindításakor több alkalmazás egyidejű megnyitása hosszabb várakozási időt igényel.

Hogyan lehet engedélyezni / letiltani az alkalmazások automatikus újbóli megnyitását a Windows 10 után restart / shut down

A szerzőről

Lopakodás

Szenvedélyesen minden eszközzel és informatikával kapcsolatban örömmel írok a lopakodásrólsettings.com 2006 óta, és szeretnék új dolgokat felfedezni veletek a számítógépekkel és az operációs rendszerekkel kapcsolatban macOS, Linux, Windows, iOS és Android.

Írj hozzászólást